Job&Råd | Mindfulness Kursus i Job&Råd
16333
post-template-default,single,single-post,postid-16333,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

28 sep Mindfulness Kursus i Job&Råd

Her fortæller én af deltagerne på Job&Råd´s Mindfulness Kursus – MBSR trin 1-8 Juni 2016 – om sin meget positive oplevelse. Marianne de Fries Jensen siger:

“Jeg havde faktisk været sygemeldt i næsten 2 måneder, inden jeg selv fandt ud af, at Ballerup kommune via Jobcentret kunne tilbyde et kursus i Mindfulness for sygemeldte med stress.

Da jeg blev sygemeldt med stress, var jeg så plaget at uro og ubalance i kroppen.

Jeg gik lange ture flere gange om dagen, nogle gange gav det mig lidt ro -andre gange ”vendte” uroen hurtigt tilbage.

Jeg havde svært ved at koncentrere mig og holde fokus på det, jeg var i gang med.

Jeg fik også nogle panikangst anfald – da jeg fik flere og flere kritiske og svære tanker, jeg var konstant i doing mode.

Jeg opsøgte i løbet af de to måneder min læge, lægevagten og psykiatrisk skadestue, fortalte om de symptomer jeg havde, og at jeg var sygemeldt med stress.

De satte nogle undersøgelser i gang, og sagde, at jeg skulle tage den med ro.

” Det var nemmere sagt end gjort ”

Jeg fik taget blodprøver, de var fine.

Jeg fik undersøgt mine lunger- jeg kunne ligesom ikke trække vejret igennem – den undersøgelse viste også, at alt var ok.

Da jeg var hos lægevagten fik jeg ordineret beroligende piller, som jeg absolut IKKE er tilhænger af.

Så jeg fortsatte min ” søgen” for at finde den rette hjælp.

Det var først– anden gang, jeg var ude på psykiatrisk skadestue, at de nævnte, at der vistnok var et tilbud til stressramte i Job og Råd ?

Jeg var faktisk ved at ” give op ”- og min leder begyndte, at blive utålmodig

” nu må du da snart være rask ” ?

Jeg vil ønske, at vores Sundhedssystem får større kendskab til nogle af de tilbud, der kan ” helbrede” folk med stress, det kunne hjælpe mange.

I stedet for at få taget diverse blodprøver, lungefunktions udredningstest – kunne jeg være blevet henvist til mindfulness.

Mindfulness – kurset.

Det har været en ”rejse” for mig, at deltage i dette kursus, der har været en god vekselvirkning mellem små teoretiske oplæg og meditationsøvelser.

Jeg har hele tiden været ” nygerrig ” og glædet mig til næste TRIN, da jeg kunne mærke, at det havde en stor og positiv indvirkning på mit helbred.

Ved at have opmærksomheden rettet mod meditationsøvelserne – er vejrtrækningen blev ” dybere” – spændingerne i min brystkasse har ” løsnet” sig – jeg har fået min appetit tilbage – min opmærksomhed og koncentrationsevne er blevet øget – mit ”tankemylder” er faldet til ro.

Mine gåture er blevet anderledes – jeg har været alt for meget i doing mode, og har lært, at været i being mode, og bruge mine sanser mere, – og ikke lade mig ” forstyrre” af ” springende tanker”

Jeg har lært at komme mere i metaposition ”KLIPPEN ”, fremfor at ” smelte” sammen med nogle af de store udfordringer, jeg har lige nu på mit arbejde .

Jeg har fået mere positiv energi og glæde. FANTASTISK.

Det har været godt med de ” skift” mellem mindfulness og yin yoga.

Yin yogaen har givet mig nogle fantastiske blide og langsomme stræk,

I starten lavede jeg yoga hver dag i en uge, og jeg kunne faktisk markant mærke, at jeg ligesom blev ” lettere” og fik mere plads ”indeni” ?

Undervisningslokalerne har haft skabt en tryg kontekst for forløbet.

Godt at veksle mellem lokalerne –interessante input – små lys- blid musik – klokkernes lyde – og så en kop kaffe .

Det fysisk at ” flytte fokus” – skifte lokale, var godt for mig, da uroen i kroppen var værst.

Du har været fantastisk inspirerende at have som underviser, TUSIND TAK for det .

Jeg tænkte også , at du var ” åben”,og fortalte, at du selv har haft stress, så jeg tænkte ” godt -endelig EN der ved, hvad det handler om ” , apro pro det med lægerne.

Første gang på kurset var jeg usikker på, om jeg kunne holde til at deltage i de 2½ time – men din behagelige og nærværende ro – ” smittede” bare af – vistnok på os alle, så det føltes bare dejligt bagefter.

Jeg startede delvis op på arbejde efter TRIN 2 , efter lige at have ”vendt ”det med dig.

Det har været godt for mig, at starte på arbejde igen på det tidspunkt, samtidig med at jeg fortsat deltog i kurset.

Jeg har fået indført en ny ” vane” .

Jeg slutter en arbejdsdag af, med at give min krop fuld opmærksomhed –– meditation og — yoga øvelser , så jeg er klar til at nyde resten af dagen.

” Rejsen” er heldigvis ikke slut – jeg er blevet ” nysgerrig” på at blive mere mindful, så jeg glæder mig til at fortsætte i en træningsgruppe.”

Marianne de Fries Jensen