Job&Råd | Køen af arbejdsløse er det seneste år blevet 4.500 personer kortere
16598
post-template-default,single,single-post,postid-16598,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

09 jan Køen af arbejdsløse er det seneste år blevet 4.500 personer kortere

Arbejdsløsheden voksede i november 2016 med 1.100 fuldtidspersoner. Den stigende arbejdsløshed skyldes, at arbejdsstyrken samtidig vokser. Der er simpelthen flere som er kommet ud på arbejdsmarkedet for at udbyde deres arbejdskraft. En stigende arbejdsstyrke betyder, at vi lettere undgår flaskehalse og mangel på arbejdskraft.

Arbejdsløsheden voksede i november 2016 med 1.100 fuldtidspersoner. Dermed er den registrerede bruttoarbejdsløshed nu på 113.200 fuldtidspersoner, svarende til 4,2 pct. af arbejdsstyrken.

Det kan i lyset af den kraftige stigning, vi har set i antallet af beskæftigede virke overraskende, at ledigheden så vokser. Det skyldes, at arbejdsstyrken samtidig vokser.

Der er simpelthen flere som er kommet ud på arbejdsmarkedet for at udbyde deres arbejdskraft, og det betyder, at arbejdsløsheden ikke falder så kraftigt, som beskæftigelsen vokser, og i enkelte måneder måske endda vokser lidt.

Det har faktisk også været billedet igennem det seneste år. Set over det seneste år har stigningen i arbejdsstyrken medført, at selvom beskæftigelsen er vokset med ca. 45.000 personer, så er arbejdsløsheden kun faldet med 4.500 fuldtidspersoner.

Vi skal dog ikke være kede af stigningen i arbejdsstyrken, fordi vi så lettere undgår flaskehalse og mangel på arbejdskraft på arbejdsmarkedet.

Kilde: Arbejderbevægelsens Erhversråd