Job&Råd | Inspirationsdag i Job&Råd
16979
post-template-default,single,single-post,postid-16979,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

10 jun Inspirationsdag i Job&Råd

Torsdag den 31. maj havde Job&Råd inviteret vores samarbejdspartnere (jobcentre) til en inspirations eftermiddag i vores faciliteter i Rødovre.

Programmet startede kl. 12 og efter en lækker buffet samt en kort gennemgang af Job&Råds ydelser holdt Psykolog Henriette Cranil et meget inspirerende oplæg om angst. Henriette sammenlignede angst med et overreagerende alarmsystem i et hjem, hvor selv en snegl i indkørslen aktiverer alarmen. Henriette havde tre emner, som hun tog udgangspunkt i og gennemgik: 1. Om at leve og arbejde på trods af angst 2. Om samarbejdet med den angste borger og 3. Om hvad borger selv kan gøre.

Henriette lagde især vægt på at indsigt, forståelse og at lære sin angst at kende kan styrke styresystemet (alarmen), og over tid dæmpe angstimpulserne. Hun brugte endnu et billede, og det handler om at borgeren skal være sin egen ”situationens paramediciner”. En paramediciner møder ulykke hver dag, men håndterer angsten med en stoisk ro – de har styr på situationen og ved præcis hvordan de skal agere.

Hun fortalte om vigtigheden ”om at vælge livet”. Det kræver motivation, vilje, parathed og det rette mindset – så måske en del af investeringen ligge i denne proces? Med den rette mentor!

Arrangementet var Job&Råds tredje invitation til inspirationsmøder og lige som tidligere en stor succes. Vi glæder os til at afholde endnu et arrangement i efteråret. Hvis du er samarbejdspartner og allerede nu vil reservere plads på næste inspirationsdag, så skriv til Jens på: jens@jobraad.dk, så er din plads sikret. På glædeligt gensyn til alle vores dejlige samarbejdspartnere!