Job&Råd | Hallo, er der en tømrer til stede?
16931
post-template-default,single,single-post,postid-16931,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

04 jan Hallo, er der en tømrer til stede?

Flere faglærte er den mest presserende uddannelsespolitiske problemstilling i 2018.

Det er hot at være håndværker, stod der på forsiden af avisen Nordjyske mellem jul og nytår. Bladet havde set nærmere på antallet af nye uddannelsesaftaler mellem lærlinge og virksomheder i Nordjylland fra januar til oktober 2017, og sammenlignet med samme periode i 2016 var der tale om en stigning på hele 26 procent. Så kurven er knækket, konkluderede avisen.

Helt så enkelt er det desværre ikke. For selv om det på ene side er opløftende, at flere unge får lavet uddannelsesaftaler, er det ikke ensbetydende med, at vi får flere håndværkere i Danmark.

Ser man på de seneste optagelsestal på erhvervsskolerne, var det således historisk lave 18,5 procent af de unge, der i 2017 efter 9. eller 10. klasse valgte at søge ind på en erhvervsuddannelse. Til sammenligning valgte 74 procent af samme årgang en gymnasial uddannelse.

Læs hele artiklen i Politiken den 4. januar 2018