Job&Råd | Det danske arbejdsmarked sigter mod flere europarekorder
16943
post-template-default,single,single-post,postid-16943,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

05 mar Det danske arbejdsmarked sigter mod flere europarekorder

Beskæftigelsesfrekvensen, som er udtryk for, hvor stor en del af den voksne befolkning, der er på arbejdsmarkedet, ventes at stige de næste 12 år. Danmark står til – med en beskæftigelsesfrekvens på 69,1% i 2030 – at have den højeste beskæftigelsesfrekvens i EU.

Den høje beskæftigelsesfrekvens kan særligt tilskrives de to tilbagetrækningsreformer, Velfærdsaftalen fra 2006 og ’Aftale om Senere Tilbagetrækning’ fra 2011.

Disse to reformer betyder, at Danmarks pensionsalder frem mod 2050 gradvist vil blive hævet til 71,5 år. Det bliver EU’s højeste. 4,5 år højere end både Norge, Sverige og Tyskland, hvor pensionsalderen i 2050 vil være 67 år.

Fremskrivningen viser, at reformerne endnu ikke er fuldt indfaset. Frem for at diskutere yderligere reformer med fokus på arbejdsudbuddet, bør vi i stedet fokusere på investeringer i et godt arbejdsmiljø, således at flere kan holde til at blive på arbejdsmarkedet.

Læs mere her….https://www.ae.dk/analyser/det-danske-arbejdsmarked-sigter-mod-flere-europarekorder