Job&Råd | Derfor er det hårdt arbejde at være arbejdsløs
17195
post-template-default,single,single-post,postid-17195,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

03 dec Derfor er det hårdt arbejde at være arbejdsløs

Pernille Marott er en af forfatterne bag bogen ’Arbejdsløs – verdens hårdeste job’. Her fortæller hun, hvorfor det ofte er så hårdt at miste jobbet – og giver fem gode råd til alle, som kommer i den situation. 

Hvis du spørger Pernille Marott, hvorfor det er så hårdt at blive arbejdsløs, er svaret klart:

”Man mister tre vigtige ting i sit liv: Struktur, identitet og de daglige succeser og dermed den anerkendelse, som de fleste er vant til at få på jobbet,” siger hun, der også selv har oplevet problemerne på helt tæt hold, da hun selv i en periode stod uden job. 

”Arbejdet giver en naturlig struktur i vores liv, som vi bygger vores hverdag op omkring. Vi står op på et bestemt tidspunkt, afleverer børn på et bestemt tidspunkt, har fri på et bestemt tidspunkt… Men den automatiske struktur forsvinder sammen med jobbet.” 

”Og når vi er i arbejde, får vi daglig anerkendelse fra kolleger og evt. kunder – og når den forsvinder sammen med jobbet, savner vi den naturligvis.”

Samtidig ligger der en stor del af vores identitet i jobbet. 

Mange skammer sig, hvis de mister jobbet
”Det er kulturelt betinget, at hvis man taber jobbet, taber man også en del af sin identitet. Og det at miste jobbet er ofte så tabubelagt, at mange slet ikke har lyst til at tale om det. Man skriver ikke på Facebook, at man er blevet arbejdsløs, og skriver ikke en opdatering om, at nu står man i køen hos a-kassen. Man flasher det ikke. Mange synes, det er deres egen skyld, ” siger Pernille Marott.

Læs mere her