Job&Råd | Der er ikke tegn på, at arbejdsmarkedet er ved at koge over
16672
post-template-default,single,single-post,postid-16672,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

05 apr Der er ikke tegn på, at arbejdsmarkedet er ved at koge over

Dansk økonomi oplever i øjeblikket en markant jobfremgang. Der er imidlertid ikke tegn på, at arbejdsmarkedet er ved at koge over. Antallet af nye jobannoncer i forhold til længden af ledighedskøen er ikke alarmerende højt. Lønstigningerne er fortsat moderate. Endelig er der de kommende år udsigt til en markant stigning i arbejdsstyrken.

Lønmodtagerbeskæftigelsen er siden foråret 2013 vokset med næsten 135.000 personer. Den kraftige jobfremgang betyder, at vi netto har vundet godt 70 pct. af de job vi tabte i begyndelsen af krisen tilbage.

Flere har været bekymrede for, om jobfremgangen er for kraftig, og om vi snart kommer til at opleve så stor mangel på arbejdskraft, at lønningerne vil accelerere for voldsomt.

Arbejdsmarkedet er dog ikke ved at koge over. Der er i dag markant flere arbejdsløse til at besætte de ledige stillinger end før krisen.

Forholdet mellem antallet af arbejdsløse og nye jobannoncer svarer til forholdet i 2005/2006. Dog er der den store forskel, at der dengang skete en kraftig acceleration i antallet af nye jobannoncer i forhold til længden af ledighedskøen. Det er ikke tilfældet i dag. Lønstigningerne er også fortsat moderate.

Omtalt af Information d. 05. april 2017