Job&Råd | Borgere booker selv møder i Jobcenteret
16167
post-template-default,single,single-post,postid-16167,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

23 maj Borgere booker selv møder i Jobcenteret

Datoen for obligatorisk selvbook nærmer sig, men allerede nu accelererer antallet af lediges selvbookede samtaler med jobcenteret. Vi har talt med fire kommuner, der er lykkedes rigtigt godt med at tage et stort hop fremad.

”Vi prioriterede det ikke så højt som implementeringen af andre dele af reformen”, siger Egon Knøss, faglig koordinator for forsikrede ledige i Vesthimmerland Kommune. Lidt længere mod øst fortæller Annette Ranch Jensen, jobkonsulent og superbruger på Selvbook: ”I Randers Jobcenter er vi Fasit-kommune, så teknisk var det ikke muligt at komme i gang før oktober sidste år”.

Der har været mange årsager til, at ikke alle kommuner med det samme greb opgaven med at implementere Selvbook, da udrulningen begyndte i juli 2014. Uanset hvad årsagen var, så har Randers og Vesthimmerland det tilfælles, at de kom hurtigt efter det, da de først gik i gang.

I januar 2015 lå andelen af selvbookede samtaler blandt forsikrede ledige i Vesthimmerland Kommune på ca. 10 pct., men er så steget i en flot kurve opad, så andelen i marts måned lå på 30 pct..  I Randers er andelen af selvbookede samtaler steget, fra man tog fat i opgaven i oktober 2015, og andelen er nu oppe på ca. 56 pct.. Ganske imponerende. 

Også på Sjælland har to kommuner vist sig som højdespringere. I Lejre lå andelen af selvbookede samtaler på ca. 5 pct. i januar måned, i februar var andelen steget til ca. 38 pct. og – efter endnu et elegant hop opad –  til ca. 69 pct. i marts måned.  I Hovedstaden, hvor der her angives tal for alle forsikrede ledige på tværs af de københavnske jobcentre, er tallet steget fra en andel på ca. 4 pct. i januar til ca. 40 pct. i marts måned. Lidt af en bedrift i betragtning af, at antallet af samtaler med forsikrede ledige i Københavns Kommune i gennemsnit lå på 7.760 stk. om måneden.

Læs hele artiklen her….